Sådan kan du finansiere dine tandlægebesøg.

Der er både den nye playstation 4, billetten til næste års Roskilde Festival, et par meget tiltrængte vintersko, en alt for stor vandregning og gaven til din mormors 80års fødselsdag. Der er altid andre ting at bruge penge på end tandlæge. Men med lidt snilde, kan du både få tandlæge tid i silkeborg klinikken og Tuborg til fredagsbaren. Læs med her, hvordan et tandlægebesøg kan finansieres.

1. Pas dine tandlægeaftaler.
Selvom alt ser ud, som det skal, når du gaber foran spejlet, og intet gør ondt, skal du stadig forbi stolen. Man kan for eksempel ikke altid mærke huller, førend de vokser sig store, og kræver en meget større (og dyrere) operation, end de oprindeligt havde gjort. Ved at holde de regelmæssige aftaler sparer man altså penge i det lange løb.

2. Fortæl tandlægen om din økonomiske situation.
Tandlægen er som regel forstående overfor, at en uventet operation kan vælte de flestes økonomi. Spørg derfor, om I kan lave en afdragsordning, hvor regningen betales over 3-4 gange.

3. Meld dig ind i Danmark.
Især hvis du på andre måder bruger lægefaglige ydelser regelmæssigt eller tager medicin, kan et medlemskab af Danmark betale sig i forbindelse med tandlægen. Danmark giver for eksempel 100% i støtte til tandtjek – og rensning til unge under 25 år, ligesom de giver tilskud til en lang række operationer og behandlinger for folk over 25 år. I tråd med dette kan du også tegne en separat tandforsikring hos enten dit eget forsikringsselskab eller et eksternt tandforsikringsselskab, som tilbyder yderligere økonomisk støtte til behandlinger og operationer.

4. Spar op.
Slægt Joakim Von And på og sæt penge til side hver eneste måned. Hvis du sætter 200 til side, har du både til de optimale to årlige tjek og derudover en startkapital, hvis der skal laves noget yderligere. På denne måde bliver du aldrig tvunget til at springe tandlægebesøget over, fordi du er flad en måned.

5. Klarhed.
Lav klare aftaler med tandlægen fra starten omkring, hvad det kommer til at koste. Hav en regel omkring, at tandlægen skal have din godkendelse, hvis der kommer ekstra ydelser eller behandlinger oveni, så du har mulighed for at vurdere, om du kan betale for det. På denne måde bliver ingen regninger uventet store, og du har muligheden for at budgettere med det.

6. Tandlægeskolerne.
På tandlægeuddannelserne i København og Aarhus er det muligt at blive gratis behandlet – du skal kun betale for materialerne. Prisen er en god portion tålmodighed, men du kan til gengæld spare en del. Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle, der kan få plads, da behandlingerne bruges konkret i undervisningen, og derfor kan kræve, at det er bestemte lidelser.

Tandlæge Morten Skov Hansen ApS
Fredensgade 20
8600 Silkeborg
Telefon: 86 81 16 76

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *