Tandrodsrensning med ultralyd

Langt de fleste har efterhånden prøvet at have tandkødsbetændelse. Det begynder at bløde når man børster tænder, ved nogle mere end andre, afhængig af hvor meget betændelse der er kommet i tandkødet. Derudover kan det også være lettere ømt når man børster tænder, samt når man spiser. Dette er noget man som regel selv kan rette op på, hvis det er i en mildere grad. Du skal blot børste dine tænder, som din tandlæge anbefaler, to gange om dagen i to minutter ad gangen. Skulle det dog uheldigvis være blevet så voldsomt, at du ikke selv kan rette op på dette, er det vigtigt du straks opsøger din tandlæge, da det på længere sigt kan medføre paradentose. Paradentose er betændelse i kæbeknoglen, hvorpå tandrødderne reagerer ved at gå i opløsning. Fang derfor tandkødsbetændelsen i optakten, i god tid og få gjort noget ved det.

Erfarne og kvalificeret tandlæger på Frederiksberg er klar til at hjælpe dig, hvis du har dette problem. De kan rette op på problemet med både håndinstrumenter, men også med ultralyd. Først og fremmeste skal tandlægen selvfølgelig foretage en grundig undersøgelse af munden. Dernæst kan denne vælge at benytte sig af ultralyd, til fjernelse af tandkødsbetændelsen. Ultralyden fjerner plak ved hjælp af soniske vibrationer. Samtidig fjerner ultralyd apparatet også tandsten og bakteriebelægninger fra tændernes overflade, men også under tandkødsranden. Det er med denne metode mindre smertefuldt, end hvis man benytter sig af ganske almindelige håndinstrumenter. Dog kan håndinstrumenterne være nyttige bagefter anvendelsen af ultralyden, da disse kan tage de tilbagesiddende rester. En tandrodsrensning er også med til at forhindre udvikling af plak og bakteriebelægning.

Flere og flere tandlægeklinikker er begyndt at benytte sig af dette, da det som sagt er en mere smertefri metode, end med håndinstrumenterne, hvor de er nødsaget til at skrabe det hele ud fra under tandkødet. Du kan finde en dygtig og rutineret tandlæge på Vesterbro, som udfører denne form for behandling. Det er et rigtig godt alternativ, hvis man lider af tandlægeskræk, da det er begrænset hvor meget man mærker til indgrebet, i forhold til den ”normale” metode.

Tandrodsrensning med ultralyd

Efter du har fået en sådan behandling, er det vigtigt at du er hurtig til at komme i gang med tandbørsten igen. Det er også vigtigt at du nu sørger for at børste tænder to gange om dagen, i de to minutter ad gangen som din tandlæge anbefaler. Det skulle jo nødigt være sådan, at du skulle igennem denne behandlingen en gang mere.

Alhambravej Tandlægerne
Alhambravej 1
Frederiksberg C
33 22 46 16

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *