Gode tips og tricks til sund mundhygiejne

Der er rigtig mange gode grunde til at sørge for at opretholde en god og sund mundhygiejne mener tandlæge Lyngby. For det første ser det kosmetisk bedre ud, at ens smil har karakter af at være tandpastahvidt. Dernæst er det at foretrække at have en frisk og god ånde. Yderligere slipper man også for dyre tandlægeregninger, hvis man holder sit tandkød og sine tænder sunde og raske. Vi har samlet et par et par gode råd og tricks til, hvad du kan gøre, for at du kan diske op med et hvidt, skinnende tandpastasmil og en vicks blue-ånde.

Sådan holder du tænderne rene

Man bør børste sine tænder 2 – 3 gange dagligt á 2 minutter. Det er vigtigt, at man sørger for at variere måden, man børster på, og at man kommer ind i alle afkroge med børsten. Man bør ikke børste tænderne mere end 3 gange dagligt, da det slider på tandhalsen. Der er mange forskellige tandbørster på markedet, og der er lavet mange forskellige undersøgelser omkring, hvilke der er bedst, men svaret er ikke ligetil. Der er dog lavet undersøgelser, der viser, at elektriske tandbørster er marginalt bedre end almindelige tandbørster til at fjerne bakteriebelægninger, men når alt kommer til alt, er det vigtigste ikke, hvilken tandbørste man har, men hvordan man bruger den.

god mundhygiejne er vigtigt for dig

 

Mange anbefaler dog, at man vælger en tandbørste, der er blød eller ekstra blød, da dette skåner tandkødet. I forbindelse med at beskytte tandkødet er det også vigtigt, at man børster sine tænder med et let tryk. Man skal ikke være så nervøs for, om tænderne bliver rene, når man ikke trykker særlig hårdt; det skal de nok nemlig blive. Er man i tvivl om, hvorvidt man børster for hårdt, er et godt pejlemærke at kigge på sin tandbørste. Hvis børstehårene ligner håret på en ung poppet fyr og står ud til alle sider, er der en god chance for, at man børster for hårdt.

Det kan også være en fordel at have en fast rutine for ens måde at børste tænder på. Denne rutine skal indbefatte, at man får børstet samtlige tænder, og at man også får masseret og børstet tandkødet ganske blidt. En tandlæge i Gentofte mener et godt råd er at udskifte sin tandbørste regelmæssigt. Vi anbefaler, at man maksimalt bruger sin tandbørste i 3 måneder, inden man udskifter den. I forhold til selve børstningen bør man holde tandbørsten vandret langs tænderne og sørge for at nogle af hårene rører tandkødet. Ligeledes skal man holde børsten lidt på skrå, så børstehårene peger mod tandkødsranden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *