Derfor skal du bruge tandtråd eller mellemrumsbørste

Der er mange, der finder tandtråd og/eller mellemrumsbørste overvurderet, og mener, det er nok at børste tænder to gange dagligt. Men faktisk gør tandtråd og mellemrumsbørster underværker for din tandhygiejne. Vidste du fx, at det kan forebygge sygdomme som paradentose?

Efter man har børstet tænder om aftenen, vil det være en rigtig god idé at gennemgå tandsættet med en omgang tandtråd eller en mellemrumsbørste. Der er nemlig ikke alle steder, tandbørsten kan komme til.

Det kan for nogle være rigtig svært at komme helt ind til kindtænderne og få børstet dem ordentligt. Her kan man nemt tage et stykke tandtråd eller en mellemrumsbørste og lige smøre lidt tandpasta på, og så gå igennem tænderne én efter én for at få renset helt igennem.

Er man i tvivl om, hvordan man skal bruge tandtråd eller mellemrumsbørste, kan man kontakte en kompetent tandlæge i Skovlunde, som vil kunne fortælle og vise helt præcis, hvordan man bruger begge dele korrekt – og hvorfor det er vigtigt at bruge.

Ved at bruge tandtråd om aftenen, efter man har børstet tænder, er man garanteret at få alle madrester og bakterier ud. Der kan nemlig nemt sidde et lille stykke kylling efter aftensmaden, eller et stykke popcorn efter biografturen, som man ikke nødvendigvis kan mærke, men som laver en bakterievækst i løbet af natten.

Det er ikke altid, man kan mærke det mad, der sidder imellem tænderne de næste dage, og det er derfor heller ikke sikkert, man får det ud ved tandbørstning. Hvis det sidder for længe, kan der opstå en betændelsestilstand i tandkødet omkring tanden, hvilket skal behandles, så det ikke udvikler sig til paradentose.

Har man tandkødsbetændelse, eller mistanke om, at man har udviklet paradentose, skal man hurtigst muligt få en professionel og kyndig tandlæge i Rødovre til at behandle det, så det ikke udvikler sig mere end højst nødvendigt, men tværtimod bliver holdt nede.

Selvom mange mener, at tandtråd og/eller mellemrumsbørster er omstændeligt, er det en vigtig del af tandplejen. Det kan nemlig være med til at forhindre tandkødsbetændelse, paradentose og andre sygdomme i tænderne. Så husk at brug tandtråd eller mellemrumsbørster hver aften i den daglige rutine for at opretholde en sund mundhygiejne og komme diverse sygdomme i forkøbet.

 

Tandlægerne Venge

Rødovrevej 406 st.

2610 Rødovre

36 70 45 56

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *