Har du tandpine – det skal du gøre

Tandpine

Tandpine er ikke blot smerte i tanden. Tandpine medfører typisk smerte og spændinger i hele kæben og i sidste ende kan der også komme nakkespændinger og spændingshovedpine som følge af tandpinen. For at undgå den ulidelige smerte fra tandpinen er der flere ting, som du kan gøre. Læs med her, hvis du vil vide, hvordan du kan forebygge tandpine samt stoppe tandpinen, hvis uheldet alligevel er ude.

Det skal du gøre for at forebygge tandpine
For at forebygge tandpine bør du naturligvis sørge for en generel god tandhygiejne. Tandbørstning to gange daglig samt supplering med tandtråd eller tandstikker én gang dagligt bør være din daglige tandrutine. Derudover kan du ekstra passe godt på dine tænder ved eksempelvis at undgå at drikke for meget sodavand, da det kan ødelægge tænder emalje, og dermed øge risikoen for huller i tænderne. Du kan således selv forebygge mod tandproblemer og dermed tandpine ved at passe godt på dine tænder. Dette indbefatter også, at du tager til de regelmæssige tandeftersyn, når din tandlæge indkalder dig. Her har undersøgelsen til formål at opdage begyndende tandproblemer før, at de udvikler sig til et problem og medfører tandpine. Således får tandlægen god mulighed for at hjælpe dig med at forebygge mod tandproblemer, så du mindsker risikoen for at opleve en smertefuld tandpine.

Det skal du gøre, hvis tandpinen rammer
På trods af grundig tandpleje kan der dog stadig opstå tandpine fra eksempelvis en tandsygdom eller en direkte skade på tanden. I tilfælde af en tandsygdom med eksempelvis betændelse i tandkødet vil tandpinen gradvist komme snigende. Her vil tandpinen typisk opbygge sig, hvor mange personer fejlagtigt tror, at smerten driver over, hvilket sjældent er tilfældet. Af den grund bør du altid reagere med det samme på tandpine og kontakte en akut tandlæge i Roskilde, som tilbyder tider til tandlægepatienter med akutte tandsmerter. Det er typisk muligt at mindske skadens omfang, hvis problemet behandles hurtigst muligt. Herefter vil tandlægen sørge for at vejlede dig i, hvordan du bedst håndterer tandpinen og forebygger mod, at det problemet opstår igen.

Det vigtigste at huske
Det vigtigste at gøre, når tandpinen rammer, er derfor at kontakte din akutte tandlæge. Før dette skal du dog sikre dig, at din almindelige tandlæge overhovedet tilbyder akutte tider. Du bør overveje at skifte til en fleksibel og akut tandlæge i Roskilde, hvis dette ikke er tilfældet. Så har du for det første adgang til en tandlæge, hvis tandpinen rammer, og for det andet er der let transportmæssig adgang både med offentlig transport, i bil eller på cykel, så du hurtig kan komme derhen.

Roskilde Tandklinik
Jernbanegade 58
4000 Roskilde
46 35 76 61

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *